Wat is Reiki

Reiki is een Japanse behandelwijze die zorgt voor stressvermindering, ontspanning en die het zelfgenezend vermogen van je lichaam activeert. Reiki harmoniseert en heeft een positief effect op bloeddrukwaarden, angst, depressieve gevoelens en pijn. Kortom, het draagt op een unieke manier bij aan je gezondheid, op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak.

 

“Zalig ontspannend”, “opladend”, “aardend”, “pijn-verlichtend”

~ Enkele vaak genoemde effecten na een Reiki behandeling.

 

Door middel van zachte aanraking wordt energie gekanaliseerd in het lichaam van de ontvanger. De ontvanger ligt tijdens de behandeling volledig aangekleed op een behandeltafel, en hoeft niets anders te doen dan volledig ontspannen.

In eerste instantie wordt een diepe relaxatie ervaren. Lichaam en geest krijgen zo de kans om alle spanning en negativiteit los te laten.

Door evenwicht te brengen in het systeem van de ontvanger, wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. De Byosen (blokkades die problemen kunnen veroorzaken, gaande van lichte ongemakken tot serieuze gezondheidsproblemen) kunnen hierdoor uit het lichaam verwijderd worden. Niet alleen pijn en andere symptomen verminderen of verdwijnen, ook de oorzaken van een onbalans kunnen worden geheeld.

Reiki is dus ideaal om te relaxen, maar is tegelijkertijd veel meer dan een relaxatietherapie: het heeft zijn effectiviteit bewezen en heeft door de jaren heen een succesvolle reputatie opgebouwd met (chronische) ziekten. Bovendien is het eenvoudig, veilig en werkt het onafhankelijk van het feit of je erin gelooft of niet.

 

De vorm van Reiki die ik aanbied is Jikiden Reiki. De Japanse term Jikiden staat voor “direct (rechtstreeks) onderwezen”. Jikiden Reiki staat voor de originele leer van de ontdekker, Usui Sensei (1865-1926), doorgegeven in originele en authentieke Japanse vorm.

Ik ben als Reiki-beoefenaar en -leraar opgeleid en gecertificeerd door Tadao Yamaguchi Sensei, oprichter van het Jikiden Reiki Kenkyukai (instituut) te Kyoto, Japan.

 

Ontdek de effectiviteit van Reiki in onderstaande video of klik hier voor een overzicht van de voordelen van Reiki voor jouw bedrijf:

 


Interesse in Reiki? Neem contact op voor een gratis proefbehandeling!

Energetische behandelingen zijn geen vervanging van een behandeling door een arts of medisch specialist, maar vormen een zinvolle ondersteuning. Consulteer daarom bij twijfel altijd een arts of medisch specialist.